Lot Hulshof

 

 

© 2016 - LotHulshof.nl

 

 

Over Lot Hulshof

Lot Hulshof is een beeldend kunstenaar en filosoof gevestigd in Utrecht. Op het moment geeft ze filosofieles op een kunstacademie: de AKI in Enschede. Hier kunt u haar volledige CV vinden: Download CV.

foto lotTijdens haar studie aan de Gerrit Rietveld heeft Lot een fascinatie voor kinetiek en werk dat een 'uncanny' gevoel geeft ontwikkeld. In deze tijd heeft ze veel poppen en installaties met poppen gemaakt. Onder het kopje 'Installaties & Mixed Media' kunt u een aantal van deze werken vinden. Later koppelde Lot deze fascinatie aan de kunstfilosofie van Hans-Georg Gadamer, die kunst als een spelstructuur omschrijft. Hierover is meer te lezen in de scriptie die ze heeft geschreven aan de Gerrit Rietveld Academie die hieronder te downloaden is. Lot ontdekte Gadamer tijdens haar studie filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Deze studie is ze halverwege haar studie aan de Rietveld begonnen vanuit een behoefte aan intellectuele diepgang. Al gauw raakte ze zo verknocht aan het vak dat ze eigenlijk niet weet waar ze meer van houdt; van filosofie of kunst.

Tegenwoordig is Lot vooral bezig met schilderen. De voorstellingen die ze schildert bevatten vaak dieren en zijn meestal een beetje absurd. Achter sommige schilderijen schuilt een idee of verhaal, andere schilderijen zijn puur een beeldspel. Voor haar is er nog een duidelijke band tussen het werk dat ze op de Rietveld maakte en de schilderijen die ze nu maakt, al is die band misschien niet direct zichtbaar.

Download Scriptie 'Spelen'